חורף.. גשום וקר. זה בדיוק הזמן להתחמם עם חליטת צמחים טעימה ובריאה.
חליטות צמחים הפכו זה מכבר לפופולריות ביותר. ולא רק בחורף.
אז לכבוד החורף שהחליט סוף סוף להגיע, הכנו לכם הדרכה קצרה כיצד להכין חליטת צמחים שתהיה גם טעימה וגם בריאה.
הבה נצלול לתוך כוס התה שלנו ונראה איך וממה היא עשויה..
חליטת צמחים היא דרך מסורתית, פשוטה ויעילה לצרוך צמחי מרפא.
היא משמשת את האדם כבר אלפי שנים לצורכי ריפוי.
כששמים צמחי מרפא במים חמים, החומרים הפעילים מסיסי המים מתמוססים לתוך המים וכן החומרים הנדיפים. כך אנו יכולים להנות מתכונות המרפא שלהם בדרך פשוטה ונגישה לכל אחד.
בשנים האחרונות חליטות הצמחים הפכו שכיחות בכל בית.
הן טעימות, אינן מכילות קפאין ועשויות לשפר את איכות חיינו בזכות מגוון חומרים פעילים ונוגדי חמצון חזקים.
איך מכינים חליטה?
הכנת חליטת צמחים היא דבר פשוט, אך בשביל להנות מתכונות המרפא של הצמחים יש כמה דברים שחשוב להקפיד עליהם:
- שמים צמחים (עלים או פרחים) בכוס או בקנקן.
- שופטים מים רותחים.
- מכסים. (זהו חלק חשוב על מנת לשמור שהרכיבים הנדיפים שבצמח לא יתנדפו ויישארו בחליטה שלנו).
- מחכים 10-15 דקות. (לוקח לחומרים הפעילים זמן להתמוסס לתוך המים הרותחים ושווה להמתין).
- מסננים (אם יש צורך).
- ושותים.
במידה ורוצים להכין חליטה עם שורשים / זרעים / קליפות גזע או חלקים קשים אחרים של הצמח (כמו קינמון, ג'ינג'ר, הל, ציפורן, אשווגנדה וכו') מומלץ לבשל אותם על אש קטנה למשך כמה דקות ורק כשמכבים את האש להוסיף את החלקים העדינים של הצמח כמו הפרחים והעלים.
ההמלצה שלנו היא להכין בבוקר קנקן תה עם מכסה ולשתות ממנו לכל אורך היום.
ניתן לשתות את החליטה חמה או קרה, ומומלץ לשתות כמה כוסות ביום.
כך ניתן לגוף מגוון נוגדי חימצון וחומרים פעילים.
ניתן לשתות את החליטה במקום לשתות מים.
ניתן להכין חליטה מצמחים טריים או מצמחים מיובשים.
אם יש לכם.ן גינה או עציץ מומלץ לשתול צמחי תבלין לתה.
לרוב אלו צמחים צנועים, חסכוניים במים ולא דורשים טיפול מיוחד. לדוגמא: לואיזה, לימונית, זוטה לבנה, נענע, מרווה, שיבא, תימין, אזוב רוזמרין ועוד רבים וטובים.
ניתן לשלב ביניהם ולשחק עם הטעמים, ולהנות מהתכונות הרפואיות של כל אחד מצמחים אלו.
במידה ואין לכם גינה, כיום ניתן להשיג את רוב הצמחים בחנויות תבלינים ובחנויות טבע.
לצערנו רבים מן הצמחים הנמכרים כיום לחליטות מיובשים בשמש או בתנורים, דבר הפוגע באיכותם ,לכן כדאי לבדוק מול היצרן איך הצמחים יובשו.
על מנת שהצמח ישמור על הרכיבים הפעילים שבו ומכאן על תכונות המרפא שלו, יש לייבש אותו בצל מלא במקום מאוורר.
שילובים שאנחנו אוהבים:
לואיזה + זוטה לבנה + לימונית – מרגיע את הגוף ואת הנפש, מרגיע את מערכת העיכול, עשיר בנוגדי חמצון ובציטראל שנחקר כמונע סרטן.
קינמון + נענע – מחמם, מייבש ליחה מרובה, פותח את דרכי הנשימה.
אזוב + טימין + זוטה לבנה – פותח את דרכי הנשימה, מקל במצבים של נזלת ושיעול, מקל על כאבי בטן וגזים.
קינמון + הל +קמומיל + פרחי סמבוק שחור – מתאים לחורף. מחמם את הגוף, מרגיע, מייבש ליחה, מחזק את מערכת החיסון והעיכול.
אנחנו מגדלים אצלנו בחווה כ- 60 סוגים של צמחי מרפא.
אנחנו מקפידים על גידול אורגני, ומזינים את הצמחים שלנו רק במים וקומפוסט אורגני, את הקומפוסט אנו מפזרים פעמיים בשנה.
על מנת לשרוד בתנאי המדבר הקשים צמחי המרפא אצלנו בחווה מייצרים מגוון רחב יותר של חומרים פעילים וגם ריכוז החומרים בצמחים שגדלים במדבר הוא לרוב גבוה יותר מצמחים שגדלים באקלים נוח.
מה שהופך את החליטות שלנו להיות מרוכזות, טעימות, איכותיות ובריאות.
בנוסף אנו קוצרים את הצמחים באופן ידני ומייבשים בצל מלא.
לאחר הייבוש אנו מפרידים ידנית את העלים מהענפים, ומשתדלים לא לפגוע במרקמם.
בזכות זאת הצמחים שלנו הינם בעלי ארומה נפלאה וטעם עשיר.
מתוך הידע שצברנו עם השנים, יחד עם לימודי רפואת צמחים, הרכבנו מגוון חליטות שמשלבות את צמחי החווה, כאשר כל חליטה, מעבר לטעמה הטוב טומנת בחובה גם תכונות מרפא.
החורף כבר כאן ומה יותר כיף בימים הקרים והגשומים מאשר להתחמם עם כוס חליטה טעימה שעושה טוב לגוף ולנשמה.
לפניכם מבחר החליטות האורגניות שאנו מגדלים אצלנו בחוות "שירת המדבר":
בלחיצה על התמונה יפתח העמוד עם ההסבר על כל אחת מן החליטות.
שיהיה חורף טעים, חמים ובריא.
6 תגובות
בוקר טוב, יש לכם חליתה עם ערטנית השדות
בברכה ז'אנה
לא
מעניין מאוד ותודה על המידע.
מעניין מאוד ותודה על המידע.
יש לכם את צמח לענת המדבר ?
כן