תיאור
צמח הויתניה המשכרת גדל מהודו ועד אפריקה ונפוץ גם בארץ.
כל חלקי הצמח העיליים רעילים (עלים, ענפים ופירות), אך לעומת זאת השורש אינו רעיל כלל והינו בעל תכונות מרפא משמעותיות לאדם.
שורש של וויתניה משכרת מכונה ג'ינסנג הודי ובסנסקריט נקרא אשווגנדה.
הוא נמצא בשימוש ברפואה המסורתית ההודית מזה מאות שנים ונחקר רבות בימינו.
לאשווגנדה השפעה מחזקת ומאזנת על כל מנגנוני הגוף ברמה הפיזית והנפשית.
הוא מעניק חיות ואנרגיות חדשות לגוף ולנפש, ועוזר לגוף להתמודד באופן משופר עם מצבי סטרס אשר נפוצים בימינו.
השורש מחזק את מערכת החיסון.
הוא מעלה ספירת כדוריות דם לבנות ואדומות ותומך בטיפול בסרטן, עוזר במצבי אנמיה ומחזק את מערכת העיכול.
מאזן את המערכת ההורמונלית ומחזק את מערכת העצבים.
מחזק את כח הגברא ואת הגוף בכללותו.
עוזר לשיקום אחרי טראומות וניתוחים.
האשווגנדה הינו אחד הצמחים הנפוצים בשימוש ברפואת הצמחים והוא יכול להיות לעזר לכל אחד בימינו.
אנו מגדלים אותו אצלנו בחווה בתנאים מיטיבים ואורגנים, ורק לאחר שנתיים, כשהוא נמצא בשיאו, עוקרים אותו מעומק האדמה.
מתאים למבוגרים ולילדים.
תנאי הגידול המדבריים יוצרים ריכוז חומרים פעילים גבוה בצמחים, ואופן הייבוש המיוחד שלנו משמר את הרכיבים הפעילים והנדיפים שבהם.
כל הצמחים גדלים באופן אורגני ונקצרים ידנית ובאהבה.
למאמר השלם על אשווגנדה – שורש הפלא.
כמות: 100 גרם
***בגלל כמות מוגבלת מאוד וביקוש נרחב ניתן להזמין רק 100 גרם***
אופן השימוש:
יש לבשל במים רותחים למשך10-15 דקות כפית עד שתיים של שורש לכל כוס מים.
מומלץ לשתות 3 פעמים ביום.
ניתן להכין כמות ולשתות לאורך היום.
נשמר במקרר עד 48 שעות.
ניתן להמתיק במידת הצורך.
זיוה –
האם יתכן שזה גורם לשלשול, כנראה כדי לנקות את המערכת?
Noa –
זיוה שלום
במקרים נדירים האשווגנדה גורם לשלשול. כדאי להפסיק לכמה ימים ולראות שהשלשול אכן עוצר ושזה הגורם לשלשול.
לאחר שבוע ניתן לנסות שנית, כדאי להתחיל במינון נמוך – 2 חתיכות שורש על כוס מים.
מני –
לניצול והפקה מירבית של רכיבים פעילים מהשורש האם חליטת תה זו הדרך היחידה או שאפשר גם לטחון בבלנדר? והאם יש הכשר ? תודה!
Noa –
להפקת המיטב מהשורש רצוי לבשל אותו כ 10 דקות דקות במים רותחים.
אין צורך לטחון.
Noa –
לגבי הכשר – אין חשש שמיטה אבל אין הפרשת מעשרות
אורי סרוסי –
לענ”ד השורש לא צריך מעשרות א’ כי זה שורש ולא פרי ב’ אפילו פרי אם לא אוכלים אותו אלא רק נותן טעם לא צריך מעשרות
ניצן (בעלים מאומתים) –
תודה רבה על שירות נהדר ועל שורש איכותי שהביא הרבה רגיעה..
צהיי –
האם השימוש מותר גם לאנשים הפר אקטיביים ?
נועם –
האם מתאים בהריון?
Noa –
נועם שלום
הדיעות חלוקות לגבי השימוש בהריון.
כדאי להיוועץ איתנו לפני השימוש או עם מטפל ברפואת צמחים.
רפאל –
שלום רב ! האם ניתן לבשל במיקרו?
Noa –
אין לנו דרך לדעת אם החומרים הפעילים נשמרים בדרך זו, לכן לדעתינו עדיף שלא.
רותי –
באתר כתוב שהמלאי אזל, מתי תקבלו מלאי חדש?
תודה על תשובתכם
Noa –
רותי שלום
אנו מגדלים את האשווגנדה (ויתניה משכרת) אצלנו בחווה.
מגדלים את הצמח לפחות שנה לפני שעוקרים אותו ומשתמשים בשורש.
הזמן הזה חשוב על מנת שהשורש יהיה עשיר בחומרים פעילים.
ולכן זה לוקח זמן, ויש תקופות שהוא חסר במלאי.
ניתן להרשם לניוזלטר שלנו, ונעדכן ברגע שהוא יחזור למלאי.
רות –
שלום
האם המלאי יחזור בזמן הקרוב?
אם כן מה הצפי
תודה רבה
Noa –
רות שלום
כרגע הביקוש גדול מההיצע שלנו.
כשיש לנו במלאי אנחנו מעדכנים דרך הניוזלטר שלנו.
מוזמנת להירשם.
בברכה
מירי (בעלים מאומתים) –
היי האם אפשר לצרף אותו לעלי תה נוספים כמו הקלנדולה, הסרפד הקמומיל, ולשתות אותם יחד
Noa –
אפשר לאחר הבישול של האשווגנדה לכבות את האש ולהוסיף עלים נוספים.
עדיף לא לבשל עלים אלא רק לחלוט.
גילה –
אני מעוניינת בצמח אשווגנדה אשמח שתעדכנו אותי ברגע יגיע המלאי .תודה
Noa –
מוזמנת להרשם לניוזלטר שלנו, אנחנו מעדכנים דרכו כשיש במלאי.
מיליה –
אהלן, מתי השורש יחזור למלאי?
תודה 🙂
Noa –
מיליה שלום
אחת לכמה חודשים אנחנו עוקרים עוד צמחים.
ברגע שיש שורש במלאי אנחנו מפרסמים בניוזלטר שלנו.
שווה לעקוב אחרי הפרסומים ולראות.
שרון –
האם מתאים לפעוטות (בן שנה וחצי)
Noa –
אין בעיה. יש להשתמש במינונים נמוכים.
מאיה –
האם השורש יעיל יותר בשילוב עם חליטה או לשתות אותו לבד?
Noa –
באופן כללי ניתן לשלב עם צמחים אחרים. ישנם צמחים שיכולים לשפר את היעילות שלו כמו למשל שוש קירח. וישנם צמחים שיכולים להפחית את ההשפעה למשל כמו גרניום לימוני.
שגית (בעלים מאומתים) –
רכשתי כמה יחידות של השורש. אשמח להנחיה להכנת טינקטורה ממנו (לא מרתח שפחות רלוונטי אצלי). תדה
Noa –
יש להכין בריכוז של 40 אחוז אלכוהול.