תיאור
אזוב מצוי הוא לא רק תבלין ואם נוסיף אותו לתה נוכל לגלות טעם חדש ומפתיע ולצדו גם בריאות.
האזוב המצוי הוא בן הארץ ולמרות שרובנו מכירים אותו מתערובת הזעתר המפורסמת שימושיו הרפואיים נשכחו.
עלי האזוב היו נהוגים בשימוש באופן מסורתי כתוספת לתה מהביל בשימוש יומיומי.
וכמו במסורת גם היום מומלץ מאוד לשלב אותו בחליטות.
הוא מחזק את הריאות, מחזק את מערכת החיסון, יש לו תכונות אנטי בקטריאליות ואנטי ויראליות. אם הצטננתם הוא יעזור לכם לשחרר את הנזלת.
בנוסף הוא משפר את עיכול המזון ואת ספיגתו, ומקל על כאבים, נפיחות בבטן וגזים לאחר הארוחה.
הוא קוטל תולעי מעיים.
בשימוש חיצוני נהוג להשתמש בשמן מושרה של עלי אזוב.
לשמן זה יש יכולות נוגדות דלקת – עוזר בדלקות אוזניים ומקל על בעיות נשימה ושיעול במריחה על החזה והגב.
לשמן זה יש גם תכונות אנטי פטרייתיות ומטפל בפטריות עור.
וכמה מילים על תערובת הזעתר.
התערובת המקורית הייתה מורכבת מכמה צמחים ביניהם אזוב, קורנית מקורקפת, צטרה ורודה, שומשום וסומק (קליפת הפרי של אוג הבורסקאים).
שילוב הצמחים בתערובת זו הוא גאוני מאחר והוא כמו ערכת הגנה וחיזוק הגוף לכל עונות השנה.
כיום, ברוב תערובות הזעתר נמצא אחוז צמחים נמוך מאוד. הן מכילות בעיקר מלח, מלח לימון, שמן, חומרי צבע וטעם ועוד תוספות. כך שערכן הבריאותי נמוך מאוד אם בכלל….
ולכן כדאי לקנות תערובות שמכילות רק צמחים ללא מלח ותוספות אחרות.
חשוב לדעת שכיום האזוב הוא צמח מוגן, בגלל עודף קטיף, ואסור לקטוף אותו בטבע.
האזוב שלנו גדל באופן אורגני בחווה. נקטף ידנית עם תשומת לב רבה ומיובש בצל מלא כך שאיכויותיו הרפואיות נשמרות.
לקריאה נוספת על נפלאות האזוב ליחצו כאן
חוות דעת
אין עדיין חוות דעת.